Loterijen

De Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. De missie van de Nederlandse Loterij is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Jaarlijks wordt geïnvesteerd we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Nederlandse Loterij, waar heel Nederland wint!

Staatsloterij

Geschiedenis

De historie van de Nederlandse Staatsloterij gaat terug naar 1726. In dat jaar werd de ‘Generaliteitsloterij’ opgericht door de toenmalige bestuurders van De Zeven Provinciën. De doelstelling was om extra fondsen te werven en tegelijkertijd de wildgroei aan kleine, provinciale en illegale loterijen te stoppen.

De eerste trekkingen in 1726 werden georganiseerd door de toenmalige Staten-Generaal van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De trekkingen vonden plaats in de Haagse Ridderzaal. Voor de eerste trekking werden 120.000 loten verkocht. De trekking duurde vele dagen, want niet alleen de prijzen moesten worden getrokken maar ook alle ‘nieten’ om fraude uit te sluiten. Voor de prijswinnaar was het de moeite van het wachten waard. Hij won het voor die tijd enorme bedrag van 30.000 guldens. De eeuw daarna wijzigde de naam van de loterij regelmatig, de laatste keer in 1848 toen de naam werd veranderd in ‘Nederlandse Staatsloterij’. De loterij kwam toen ook rechtstreeks te vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën.

In 1992 werd de Nederlandse Staatsloterij, tot dat moment een onderdeel van het ministerie van Financiën, verzelfstandigd. Onze officiële naam is Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij, maar we staan bekend als ‘de Nederlandse Staatsloterij’. De minister van Financiën treedt sindsdien namens de overheid op als aandeelhouder en benoemt de leden van de raad van commissarissen, die namens hem toezicht houden op de gang van zaken en het beleid van onze organisatie. De minister van Veiligheid & Justitie beheert onze vergunning en is verantwoordelijk voor de wettelijke regulering van kansspelen, met als adviserend en toezichthoudend orgaan het College van toezicht op de kansspelen.

Speluitleg

De trekking van de Staatsloterij vindt iedere 10e van de maand plaats. Bij de aanschaf van het lot in de winkel mag u de laatste twee eindcijfers zelf bepalen. Dit mogen natuurlijk uw geluksnummers zijn, of u laat de computer de keuze voor u maken. Op bepaalde data vinden speciale trekkingen plaats zoals de Oudejaarstrekking, de Koningsdagtrekking, de 1 Juli trekking en de Oktobertrekking.

 

Lotto

Hoe speel je Lotto?

Meespelen met Lotto is heel eenvoudig. Je kiest 6 getallen tussen 1 en 45. Elke zaterdag is er een trekking. Je kan al miljonair worden als je meespeelt voor € 2,- per lot.

Wat is Lotto XL?

Maak kans op € 1.000.000,- met Lotto XL. Gun jezelf een extra winkans op een groot bedrag met Lotto XL! Voor maar € 1,- voeg je Lotto XL toe aan je lot en maak je elke zaterdag kans op extra prijzen tot wel € 1.000.000,-. De Lotto XL trekking vindt plaats na de gewone Lotto trekking op zaterdagavond en je speelt mee met dezelfde 6 getallen.

Wat is Super Zaterdag?

Elke laatste zaterdag van de maand is het Super Zaterdag bij Lotto. Er zijn dan niet één, maar twee Lotto trekkingen. Speel je mee met beide trekkingen? Dan maak je een dubbele kans op de Jackpot én je kunt ook nog eens de Super Zaterdag prijs van € 50.000,- winnen.

Hoe werkt de Lotto trekking?

De wekelijkse Lotto trekking is op zaterdag. Er worden dan 6 getallen en een reservegetal getrokken. Vanaf zaterdagavond 21:00 uur weet jij of je de Jackpot of een van de vele andere Lotto prijzen hebt gewonnen!

Welke prijzen kan je winnen?

Elke zaterdag weer zijn er honderdduizenden prijswinnaars bij Lotto. De Jackpot is minimaal € 2.500.000,- en stijgt als hij niet valt elke week met € 200.000,-. Speel je mee met Lotto XL? Dan maak je ook nog eens kans op prijzen tot wel € 1.000.000,-

 

Eurojackpot

Eurojackpot is een spel waarbij je voor € 2,- per lot elke week kans maakt op de Jackpot. Niet zomaar een Jackpot, maar één van minimaal € 10 miljoen. Valt de Jackpot niet, dan kan hij stijgen tot een recordhoogte van wel € 90 miljoen. Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je bij de trekking alle getallen goed? Dan win je de Jackpot!

18 landen strijden elke week om de Jackpot! Eurojackpot is een Europees kansspel met achttien deelnemende landen. Daarom kan de Jackpot zo hoog oplopen. Eurojackpotspelers komen uit: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

De Jackpot is minimaal € 10 miljoen en stijgt elke trekking als hij niet valt, tot maximaal € 90 miljoen. Naast de Jackpot maak je ook kans op een van de vele andere geldprijzen. In totaal zijn er 12 prijscategorieën. De hoogte van de prijzen is vooraf niet bekend. Ze worden na de trekking door middel van het aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie bepaald. Van de totale inleg per trekking is 50% bestemd voor het prijzengeld. Dit bedrag wordt op basis van vaste percentage verdeeld over de 12 prijscategorieën. Bekijk alle categorieën in het prijzenschema.

Van de hoogte de Jackpot wordt vooraf een inschatting gemaakt. De hoogte van de Jackpot wordt bepaald door het aantal verkochte loten. Als de Jackpot valt, wordt het exacte bedrag bekendgemaakt. De prijs kan lager of hoger uitvallen dan de gecommuniceerde verwachte Jackpotstand. Valt de Jackpot niet, dan wordt er een nieuwe inschatting gemaakte van de verwachte Jackpotstand.

Elke vrijdag zijn er tienduizenden Eurojackpot winnaars in Nederland. In het prijzenschema zie je wat jouw winkansen zijn op het winnen van de Jackpot van 10 miljoen en vele andere Eurojackpot prijzen.

 

Toto

Hoe werkt Toto?

Bij TOTO kun je voetbalwedstrijden voorspellen, maar ook andere teamsportwedstrijden of individuele sportwedstrijden. Per wedstrijd kun je vaak inzetten op de winnaar, verliezer of op gelijkspel. Naast deze drie wedopties zijn er veel meer wedopties om mee te spelen.

Spelaanbod

Op de homepage staan de belangrijkste en bijna te beginnen wedstrijden voor je klaar staan. Het gaat om een breed scala aan teamsporten en individuele sporten. Per duel staat aangegeven welke resultaten kunnen worden voorspeld.

Wil je zelf het aanbod van wedstrijden samenstellen? klik op de sport of competitie die je wilt bekijken, de wedstrijden worden direct weergeven.

Spelformulier

Als je meer dan één wedstrijd in je spelformulier selecteert, krijg je meerdere mogelijkheden om je inzet te plaatsen.

Wil je de geselecteerde wedstrijden in één weddenschap plaatsen? selecteer ‘Systeem’, vul in het bovenste vakje je inleg in en plaats je weddenschap.

Wil je de wedstrijden single spelen?

vul direct het vakje onder de wedstrijd aan met de gewenste inleg of scroll verder naar beneden en plaats je weddenschap.

De vakjes waar je een getal hoger dan 1 tussen haakjes ziet staan, bijvoorbeeld ‘singles (x3)’ als je 3 wedstrijden selecteert, geeft aan dat je daar een systeemweddenschap kunt plaatsen. Meer weten over systeem wedden? Vraag het na bij een van onze winkels.

Quoteringen

Een quotering is een factor die wordt bepaald door de aanbieder van de weddenschap. Deze factor kun je vermenigvuldigen met je inzet om tot je mogelijke winbedrag te komen. De minimum inleg is €0,10 per weddenschap. Uiteraard is een hogere inzet ook mogelijk.

Wedopties

Als je voor het eerst meespeelt met TOTO, duizelt het je misschien van alle verschillende wedopties. We leggen je hier (https://www.toto.nl/speluitleg/wedopties) de meest voorkomende mogelijkheden uit.

Wat win je?

Heb je al je voorspellingen van je weddenschap juist voorspeld? Dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen.

Over prijzen hoger dan € 449,- wordt door Lotto bv kansspelbelasting ingehouden. Dit bedrag wordt door Lotto bv afgedragen aan de overheid. In het geval je in meerdere transacties prijzen wint, worden deze prijzen bij elkaar opgeteld en aldus uitgekeerd als één prijs. Is deze prijs hoger dan €449, dan houdt Lotto bv over deze prijs kansspelbelasting in.

Verantwoord spelen

Je kunt alleen meespelen met TOTO als je 18 jaar of ouder bent. Om ervoor te zorgen dat alleen meerderjarigen TOTO spelen, kan er om ID gevraagd worden.

Krasloten

Krassen. Cashen. Klaar. Krassen is leuk en spannend! Wie weet ben jij wel de volgende winnaar van een prachtige geldprijs. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Er zijn verschillende spelvormen van Krasloten, voor iedereen wat!

Met deze drie stappen zit je altijd goed:

1 – Lees de speluitleg op het lot
2 – Start met krassen
3 – Kijk of je gewonnen hebt

Verkeerd krassen kan niet! Je kunt een Kraslot altijd helemaal open krassen, daarmee wordt het lot nooit ongeldig.

Van Verseveld Heerlen

Saroleastraat 80A
6411 LW Heerlen

Tel. 045-5714666

Openingstijden

ma. 12.00-18.00
di.  09.30-18.00
wo. 09.30-18.00
do.  09.30-18.00
vr.  09.30-18.00
za. 09.30-17.00

Van Verseveld Geleen

Elisabethstraat 38
6161 GT Geleen

Tel. 046-4743754

Openingstijden

ma. 12.00-18.00
di. 10.00-18.00
wo. 10.00-18.00
do. 10.00-18.00
vr. 10.00-18.00
za. 10.00-17.00

Onze diensten & Producten

Rookwaren

Goud & Zilver

Horloges

Loterijen