Waterpijp

waterpijpWaterpijp

Een waterpijp bestaat uit vier essentiële delen:
- Tabakskommetje: hier komt de rookwaar in.
- Metalen schacht: deze loopt van onder het tabakskommetje tot in het glazen reservoir, net onder het waterniveau.
- Glazen reservoir: gevuld met vloeistof (meestal water, maar er kan ook alcohol of een andere drank in gedaan worden).
- Slang: flexibele slang met mondstuk waardoor de rook wordt opgezogen.

Zet de waterpijp in elkaar. Vul het reservoir met water totdat het buisje een paar centimeter onder water is. Trek de tabak goed los en vul de tabakskom, stamp de tabak niet aan! Als je dit wel doet komt er geen lucht door de tabak, wat het roken minder aangenaam maakt.

Doe nu aluminiumfolie (met de glimmende kant naar beneden) over het tabakskommetje en prik hier gaatjes in. Steek het kooltje aan en leg het met de bolle kant naar boven op het aluminiumfolie. Veel mensen vinden het prettig om het kooltje te breken, waardoor er meer warmte en dus meer rook vrijkomt.

Maak de waterpijp na gebruik weer schoon. Het water in de vaas moet vervangen worden. Een goede manier om de slang(en) schoon te maken is om er een slok water doorheen te blazen. Een bijkomend voordeel van het goed schoonmaken van de waterpijp is dat alle smaken verdwijnen. Hierdoor heb je bij een volgende keer geen last meer hebt van de smaak van de vorige keer. Maak de waterpijp nooit schoon met schoonmaakmiddelen, maar gebruik gewoon water!