Rokersbenodigdheden

ROKERSBENODIGDHEDEN

Aanstekers

Alle aanstekers voldoen aan de Europese wetgeving zoals beschreven in artikel EN13869 en conform veiligheidsnorm ISO9994/2005.

Alle luxe aanstekers genieten 1 jaar garantie* mits de gebruiker een geldig aankoop- of garantiebewijs kan overleggen.

Accessoires voor sigaretten

Bent u op zoek naar een bewaardoosje voor uw zelfgemaakte sigaretten of een shagetui? We hebben verschillende producten in ons assortiment die dit probleem op kunnen lossen. Een (elektronische) hulzenstopper, de hulzen,(anti-teer)filters, noem maar op… Een sigarettendover voor in uw asbak, of juist die asbak, loop gerust binnen om de producten beter te bekijken. Er staat bekwaam en vriendelijk personeel voor u klaar om u te helpen wanneer u daar behoefte aan heeft.

Accessoires voor sigaren

Ook het sigarensegment heeft verschillende accessoires tot zijn beschikking. Hier een greep uit ons aanbod:

-       sigarenknipper of –boor,

-       puncher,

-       sigarenkoker of -etui,

-       humidor.

Accessoires voor de pijp

Het merendeel van het assortiment bestaat uit Big-Ben pijpen. Deze pijpen worden nog steeds in Nederland met de hand gemaakt, en wel in Roermond. Voor het onderhoudt van uw pijp wordt gebruik gemaakt van een pijpenbestek. Dit bestaat uit een lepeltje, een krabbertje en een stekertje. Voor reiniging van het mondstuk en rookkanaal gebruikt u pijpenragers. Om dit alles samen te bewaren, kunt u een pijpenetui gebruiken. Ontdek daarna de verschillende smaken in de pijptabakken welke wij te bieden hebben.

Bij het stoppen van een pijp is het belangrijk eerst de tabak goed los te maken, dit bevorderd het branden van de tabak en vergemakkelijkt het stoppen van de pijp. Een pijp wordt in drie delen gestopt. Het eerste (onderste) deel wordt in de kop gebracht en aangedrukt met de kracht van een kinderhand. Het tweede deel wordt in de kop gebracht en aangedrukt met de kracht van een vrouwenhand en tenslotte het derde en laatste deel word in de kop gebracht en aangedrukt met de kracht van een mannenhand. Naar mate je meer ervaring krijgt in het stoppen en roken van de pijp ontwikkel je je eigen manier van stoppen.