Tabak

 

tabaksplant

Wat is tabak?

Tabak wordt uitsluitend gemaakt van de gedroogde bladeren afkomstig van de tabaksplant.
De tabaksplant (Nicotiana tabacum) wordt meestal verbouwd op grote plantages, die wereldwijd ongeveer 5 miljoen hectare beslaan. Na de oogst worden de tabaksbladeren gedroogd en gefermenteerd (een gistingsproces).
De manier van drogen heeft invloed op de smaak, het nicotinegehalte en op de kleur van de tabak. Dit resulteert in verschillende soorten tabak, zoals Virginia (veel suikers, goudgeel) en Burley (weinig suikers, bruin). 
Na het drogen moet de tabak nog een paar jaar ‘rusten’ voordat het verwerkt kan worden. Bij de verwerking worden additieven toegevoegd.
 De zaak
Tabakspeciaalzaak Van Verseveld biedt u een breed assortiment aan rookwaren. Naast sigaretten en shag, maar ook grote verpakkingen shag om zelf sigaretten te maken, is het aanbod van diverse soorten sigaren groot. Hierbij is voor ieder wat wils; van een kwalitatief zeer goede sigaar voor een speciale gelegenheid tot een sigaartje voor elk moment van de dag. Al vinden wij dat iedere dag een speciaal moment hoort te bieden.
Daarnaast vindt u bij ons diverse pijpen, pijptabakken, snuiftabakken, blunt-wraps en andere rokersbenodigdheden. Hier vindt u meer van onder het kopje ‘rokersbenodigdheden’.