Eurojackpot

logo-eurojackpotEurojackpot

Eurojackpot is een Europees gecoördineerd kansspel waarbij je voor €2,- kans maakt op de jackpot. Deze is minimaal €10.000.000,- en kan, afhankelijk van het aantal verkochte loten in alle deelnemende landen, oplopen tot wel €90.000.000,-! Iedere vrijdagavond vindt de trekking plaats.

Hoe speel je mee? 

Meespelen is heel eenvoudig. Het spel werkt als volgt. Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 8. Heb je alle getallen goed dan win je de jackpot!Hiervoor betaal je €2,- per lot en daarmee maak je kans op de jackpot. Bovendien kun je meerdere trekkingen vooruitspelen, zo hoef je geen enkele trekking te missen!

Wat kun je winnen? 

Er zijn in totaal 12 prijscategorieën. Naast de jackpot zijn er nog vele andere mooie geldprijzen te winnen. De hoogte van de prijzen is vooraf niet bekend, maar wordt per trekking bepaald door het totaal aantal verkochte loten uit alle deelnemende landen en het aantal winnaars per prijscategorie. Van de totale inleg per trekking gaat 50% naar het prijzengeld. Dit bedrag wordt verdeeld over de 12 prijscategorieën. Na de trekking weten we per prijscategorie het aantal winnaars en de gewonnen prijsbedragen per winnend lot. Deze worden samen met de winnende getallen bekendgemaakt.

De jackpot is altijd minimaal €10.000.000,-. Valt de jackpot niet, dan kan hij, afhankelijk van het aantal verkochte loten, stijgen tot een recordhoogte van wel €90.000.000,-.

Van de hoogte van de jackpot wordt iedere week vooraf een inschatting gemaakt. Om deze reden communiceren we ‘de verwachte Jackpot’. Valt de jackpot, dan wordt afhankelijk van het aantal verkochte loten het exacte prijsbedrag van de Jackpot na de trekking bekendgemaakt. Valt de jackpot niet, dan wordt een schatting gemaakt van de hoogte van de Jackpot bij de volgende trekking. De uiteindelijke Jackpot kan dus lager, maar ook hoger uitvallen dan de gecommuniceerde verwachte jackpotstand.

Over prijzen hoger dan €454,- wordt 29% kansspelbelasting ingehouden.