Eurojackpot

logo-eurojackpot

Eurojackpot is een spel waarbij je voor € 2,- per lot elke week kans maakt op de Jackpot. Niet zomaar een Jackpot, maar één van minimaal € 10 miljoen. Valt de Jackpot niet, dan kan hij stijgen tot een recordhoogte van wel € 90 miljoen. Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je bij de trekking alle getallen goed? Dan win je de Jackpot!

18 landen strijden elke week om de Jackpot! Eurojackpot is een Europees kansspel met achttien deelnemende landen. Daarom kan de Jackpot zo hoog oplopen. Eurojackpotspelers komen uit: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

De Jackpot is minimaal € 10 miljoen en stijgt elke trekking als hij niet valt, tot maximaal € 90 miljoen. Naast de Jackpot maak je ook kans op een van de vele andere geldprijzen. In totaal zijn er 12 prijscategorieën. De hoogte van de prijzen is vooraf niet bekend. Ze worden na de trekking door middel van het aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie bepaald. Van de totale inleg per trekking is 50% bestemd voor het prijzengeld. Dit bedrag wordt op basis van vaste percentage verdeeld over de 12 prijscategorieën. Bekijk alle categorieën in het prijzenschema.

Van de hoogte de Jackpot wordt vooraf een inschatting gemaakt. De hoogte van de Jackpot wordt bepaald door het aantal verkochte loten. Als de Jackpot valt, wordt het exacte bedrag bekendgemaakt. De prijs kan lager of hoger uitvallen dan de gecommuniceerde verwachte Jackpotstand. Valt de Jackpot niet, dan wordt er een nieuwe inschatting gemaakte van de verwachte Jackpotstand.